18+-behandeling (jongvolwassenen)

 

Je kunt op 2 manieren bij ons als 18+’er in behandeling zijn:

 

  • als vervolg op je kind- en jeugdbehandeling
  • als je tussen de 18 en 23 bent en op zoek bent naar psychologische behandeling

 

Als je 18 jaar wordt, veranderen er veel dingen. Voor de wet ben je immers volwassen. Dat betekent ook dat jouw zorgkosten niet meer door de gemeente betaald worden.

 

In principe ronden wij de individuele behandeling voor jouw 18e jaar af. Soms zijn er goede redenen om toch nog een tijdje door te gaan bij je behandelaar die je al goed kent. Dat is gelukkig mogelijk bij onze praktijk.

 

We willen je vroeg genoeg informeren over de financiële condities die horen bij een 18+-behandeling.

 

  • Een 18+-behandeling wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar vanuit het basispakket. Je hebt dus een zorgverzekering nodig.
  • Wij sturen jouw verzekeraar meestal per kwartaal een factuur. Jij krijgt dan een bevestiging dat het bedrag aan ons betaald is. Als je een niet-gecontracteerde verzekering afgesloten hebt, gaat de factuur rechtstreeks naar jouzelf. Je moet dan het bedrag aan ons overmaken en je factuur indienen bij de zorgverzekeraar.
  • Let er verder op dat je een eigen risico kunt hebben. Eigen risico is een verplicht bedrag dat je moet betalen als je zorgkosten maakt.

 

We hopen dat het zo duidelijk voor je is hoe zorgkosten worden berekend. Als je vragen hebt, neem dan contact op met je behandelaar.