Emotionele problemen

 

Heb je moeite om over je gevoelens, wensen en behoeften te praten? Voel jij je vaak verdrietig of somber? En zit je niet lekker in je vel? Ben je vaak bang of angstig? Dan heb je waarschijnlijk last van emotionele problemen. Deze kunnen zich op verschillende manieren uiten. Misschien baal je wel van iedereen op deze wereld? Of probeer je nare gevoelens te verdringen met bijvoorbeeld eten of drugs? Anderen hebben juist meer last van stress en een gespannen gevoel.

 

Iedereen heeft wel eens last van emotionele problemen. Iedereen voelt zich weleens somber of verdrietig. Dit hoeft in principe geen probleem te zijn, zolang je je verder prettig voelt en gelukkig bent. En zolang de nare gevoelens niet langer dan een maand aanhouden. Is dit niet het geval, dan is het verstandig om de klachten snel aan te pakken. Zo voorkom je ergere problemen in de toekomst.

behandeling-5           behandeling-4

Praten over emotionele problemen

Achter emotionele problemen zit vaak een verdrietig verhaal dat je probeert te onderdrukken. Toch is het belangrijk om er wel over te praten. Dat kun je met je ouders doen, maar ook met ons. Dit kan soms wat makkelijker zijn dan met je ouders. Bovendien hebben wij ruime ervaring met andere kinderen die net als jij door een moeilijke tijd gaan. Neem gerust contact met ons op om te horen wat wij voor jou kunnen bieden.

 

Specifieke emotionele problemen: