Groepstherapie kinderen en ouders

 

THEYS Kinder- en Jeugdpsychotherapie biedt diverse vormen van groepstherapie aan:

 

  • Oudergroep: Veel ouders/verzorgers hebben een schat aan ervaring als het gaat om het hanteren van strakke regels en het houden van toezicht. Toch lukt het niet altijd om een periode van relatieve rust in de opvoeding te creëren. Bij kinderen met ADHD of andere gedragsmoeilijkheden is het hele proces van beschermen en loslaten vele malen ingewikkelder.

 

  • Kamil-groep: groepstherapie voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar om de scheiding van hun ouders te begrijpen en te verwerken.

 

  • Samen Sterk: groepstherapie voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar met angstklachten en somberheidsklachten. In de therapie leren kinderen hoe ze piekeren en angsten de baas worden, hoe ze spanning en stress kunnen verminderen en emotionele veerkracht opbouwen.

 

  • Schemagroepstherapie jongvolwassenen: Schematherapie helpt je zicht te krijgen op je gedragspatronen en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht. Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen, beter voor jezelf kunt zorgen en beter voor jezelf op kunt komen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar veranderen ook je gedachten en gevoelens. Start in september 2022, donderdagmiddag, 15.00 uur – 16.30 uur.