ADD

 

Als je ADD hebt, dan merk je aan jezelf dat je snel afgeleid kunt zijn. Ook als er voor langere tijd aandacht nodig is kan dit lastig zijn, bijvoorbeeld bij een boek lezen. Het kan moeilijk voor jou zijn om dingen te plannen of bijvoorbeeld je agenda in te vullen en bij te houden. Anderen merken niet altijd aan jou hoe druk het in je hoofd is.

 

Je ouders, juf of meester merken dat het lastig voor jou is om je te concentreren, een taak af te maken of afspraken in te plannen in jouw agenda.

 

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij ADD.

Bij ADD kunnen je ouders meer uitleg krijgen over de onrust in jouw hoofd en wat jij nodig hebt om je te kunnen plannen, concentreren of rustig te worden. Dat noemen we psycho-educatie.

 

Soms is het nodig om naast psycho-educatie ook medicijnen te gebruiken om te zorgen dat je hoofd rustiger wordt.

 

Cognitieve gedragstherapie kan ook ingezet worden om met jou te kijken hoe je om kunt gaan met ADD en welk gedrag daarbij helpend is.

 

Voor ouders is er een gedragstherapeutische training. Tijdens deze training krijgen jouw ouders tips en advies hoe ze met ADD om kunnen gaan en hoe ze jou kunnen helpen om bijvoorbeeld rust te creƫren als je hoofd vol voelt of hoe je structuur kunt aanbrengen in je dag.