Hechtingsproblemen
Als je hechtingsproblemen hebt, dan merk je aan jezelf dat je weinig zelfvertrouwen kunt hebben, bang bent om in de steek gelaten te worden of anderen te vertrouwen, angstige gevoelens kunt hebben of juist boos kunt zijn en mensen bij je uit de buurt wilt houden.
Je ouders, juf of meester merken dat je uitprobeert welk effect jouw gedrag op hen heeft. Ze kunnen aan jou merken dat je je boos of angstig voelt, dat je bang bent om alleen gelaten te worden of juist niet wilt dat er mensen bij jou in de buurt komen.
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij hechtingsproblemen. Bij hechtingsproblemen kunnen je ouders meer uitleg krijgen over wat hechting is, hoe goede hechting eruitziet en wat er voor nodig is om je goed te kunnen hechten. Dat noemen we psycho-educatie.
Ook kan een ouder-kindinterventie ingezet worden. Hierbij kom je samen met je ouder(s) in therapie en werken we aan een goede hechtingsrelatie tussen jullie. Hierdoor leren jouw ouder(s) beter zien wat jij nodig hebt en voel jij je meer veilig en vertrouwd. Dit kan bijvoorbeeld met gezinsPMT en systeemtherapie. Bij heel jonge kinderen zal de therapie in de spelkamer plaatsvinden.
Een andere vorm van behandeling is de basic trustmethode. Hierbij worden video-opnames gemaakt van verschillende opvoedsituaties, zoals bijvoorbeeld spelen met het kind. Deze opnames worden besproken en ouders krijgen van de therapeut oefeningen om hun vaardigheden te verbeteren en tips welk opvoedgedrag zij kunnen inzetten.
- Psychologisch onderzoek
- Gesprekstherapie
- EMDR
- Speltherapie
- Onderwijs- en leerondersteuning
- PMT
- Ouderbegeleiding
- Gezinstherapie
- Psychotherapie voor ouders
Behoefte aan telefonisch contact?
Bel ons: 0343 - 74 58 00