Kamil-groep

 

Jouw ouders wonen niet meer in een huis. Ze zijn gescheiden. Misschien is dat pas kort of alweer wat langer geleden. Jij hebt er niet voor gekozen dat papa en mama niet meer samen wonen. Opeens is er veel veranderd in jouw leven.

 

Het kan zijn dat je deze verandering nog erg lastig vindt. Dat je nog moet wennen aan het wonen in twee huizen of denkt dat het jouw schuld is dat papa en mama niet meer bij elkaar wonen. Of misschien denk je wel dat je bij papa niet over mama mag praten of andersom.

 

Je kunt hier stress van krijgen. Misschien heb je last van buikpijn of misselijkheid of word je heel erg druk als je bij papa of mama bent geweest of plas je plotseling weer in de bed. Het is heel goed te begrijpen dat jij hier last van hebt. Scheiden is niet leuk.

 

Maar jij bent niet de enige die dit meemaakt. Daarom hebben we groepje opgericht voor kinderen die hier ook last van hebben. Samen praten we met elkaar over scheiden met behulp van het verhaal van Kamil.

 

Kamil is een groene kameleon. Zijn papa en mama maken ruzie en kunnen niet meer in de groene wereld wonen. Daarom gaat papa naar de blauwe wereld terug en mama naar de gele. Maar…Kamil is groen! Hij vindt het erg lastig om zich aan te passen. Hij weet niet zo goed wat hij moet doen. Hij trekt het bos is en komt daar een oude, wijze, groene kameleon tegen. Hij praat met Kamil over alles wat hij lastig vindt. En daardoor voelt Kamil zich weer veel rustiger.

 

In de Kamil-groep praten wij over de dingen die jij hebt meegemaakt bij het scheiden. We lezen verhalen voor en maken knutselwerkjes. Op deze manier kun jij de scheiding van papa en mama beter begrijpen en onthouden dat het niet jouw schuld is.

 

Kom je ook naar de Kamil-groep?

 

We beginnen op maandag 20 september om 15.30 uur. Het duurt tot 16.45 uur. We komen 6 keer bij elkaar.

 

Voor ouders: u dient u kind aan te melden bij de praktijk. Wanneer uw kind last heeft van verwerkingsproblemen, angstklachten en/of somberheid komt u in aanmerking voor vergoeding. U kunt uzelf aanmelden bij Stichting Binding en een beschikking aanvragen. Dan wordt bepaald of de Kamil-groep de juiste indicatie is of dat andere zorg nodig is. Ook de huisarts kan optreden als verwijzer. Verder kunt u ervoor kiezen om de groepstherapie zelf te betalen.